Beste ruiters, amazones, ouders en verzorgers,

 

 

 

In de persconferentie roept minister Bruins op om per direct horeca en sportclubs te sluiten tot 6 april 2020.

 

Als manege vallen wij onder sportclubs en moeten wij ons helaas verplicht houden aan de door de overheid opgelegde maatregelen.

 

 

 

Dit betekend:

 

 

 

Geen groepslessen

 

Geen privelessen

 

Geen activiteiten b.v; kinderfeestjes, extra helpen op de manege, huurpony's, springlessen enz.....

 

 

 

De maatregelen zijn tenminste tot 6 april van kracht.

 

Voor nu hebben we helaas nog niet meer informatie en zijn we in afwachting van de branche organisatie.

 

Wij houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

 

 

 

 

 

 

 

Lessen bij Stal Reijnen:

 

Op een verantwoorde en veilige manier leren paardrijden en vorderingen blijven maken op alle niveaus.

Stal Reijnen is aangesloten bij de FNRS. Dit is een onafhankelijke branche organisatie die de aangeboden ruiteropleidingen landelijk coördineert, bewaakt en verder ontwikkelt.

U heeft de garantie dat u veilig leert paardrijden. Door de maatschappelijke organisaties Consument en Veiligheid en Stichting Veilige paardensport (SVP) worden de hoogste eisen gesteld aan de accomodatie, de paarden en pony's en de instructeurs. Stal Reijnen is in het bezit van dit Veiligheidscertificaat voor hippische bedrijven in Nederland.

 

Alle leden van Stal Reijnen krijgen een ruiterpaspoort van de FNRS. Hiermee bent u ook direct lid van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS), de overkoepelende bond van alle paardensporters in Nederland. Door het ruiterpaspoort krijgt u toegang tot de landelijk erkende FNRS-Ruiteropleiding die ook bij Stal Reijnen gehanteerd wordt. Deze opleiding is speciaal ontwikkeld om u plezierig en verantwoord te leren paardrijden.

Op elk niveau worden regelmatig proevendagen georganiseerd, waarmee bij goed resultaat promotiepunten zijn te verdienen en diploma's te behalen. Alle ontwikkelingen in uw ruiterloopbaan en behaalde resultaten op de proevendagen worden officieel vastgelegd in het ruiterpaspoort.

Ook heeft u al manegeruiter aangesloten bij de FNRS een extra ongevallenverzekering en ontvangt u elk kwartaal het hippische magazine "paard en sport".

 

De kinderen kunnen vanaf 6 jaar beginnen met paardrijden in een knuffel-speeluur. Hierbij leren de kinderen spelender wijs kennis maken met het paardrijden en de eerste beginselen. In dit knuffel-speeluur is er extra begeleiding aanwezig, wordt er aandacht besteed aan de omgang, verzorging en het opzadelen van de pony en natuurlijk wordt er het gereden. Deze lessen vinden plaats op zaterdag ochtend. Het knuffel-speeluur is een uur les 1 maal in de twee weken.

 

Vanuit het knuffel-speeluur stromen de kinderen door naar de wekelijkse groepslessen op F niveau volgens de FNRS ruiteropleiding. In deze lessen wordt er veel aandacht besteed aan de houding en de zit en het ruitergevoel. Belangrijk is dat de kinderen zonder angst en op een speelse manier leren paardrijden. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd en er bevinden zich nooit meer dan 7 kinderen in een les.

 

Wanneer de kinderen er aan toe zijn worden de kinderen door geplaats naar een volgende groep. Soms groeit een hele les door naar een volgend niveau, maar het komt ook voor dat een kind zich sneller ontwikkeld dan de groep. Hier wordt nauwkeurig naar gekeken. De kinderen zullen op deze manier uitgedaagd blijven waardoor de kinderen kunnen blijven ontwikkelen op hun eigen tempo.

 

Voor alle wekelijkse groepslessen geld dat de kinderen zelf mogen poetsen en opzadelen voor aanvang van de les of afzadelen na het einde van de les. Afhankelijk van het niveau is hierbij extra hulp aanwezig. Op deze manier worden de kinderen vrijer, minder angstig en zelfstandiger.

De lessen worden gegeven door een vaste gediplomeerde instructeur of instructrice. 

 

Wanneer u wilt gaan beginnen met paardrijden starten we altijd met een privéles. Op deze manier krijgen wij direct goed zicht op uw niveau of dat van uw kind. Na de privéles zal er samen gekeken worden naar een gepaste dag en tijd om te starten met lessen .

 

Ook voor volwassenen is er de mogelijkheid om te rijden bij Stal Reijnen. Wij bieden enkele groepslessen aan voor volwassenen, ook er kan gereden worden in de vorm van privélessen of duolessen. Deze lessen worden op ieder niveau aangepast. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

 

Privélessen:

Naast de groepslessen worden er bij Stal Reijnen ook privélessen gegeven. Dit kan op ieder niveau tot en met het Z dressuur, zowel op een manege pony of paard als eigen pony of paard.

 

Pony of paard huren:

Lekker zelf aan de slag gaan met een paard of pony, alles oefenen wat er in de groepslessen behandeld is? Bij Stal Reijnen kunt u een paard of een pony huren voor een uur en heerlijk vrij rijden. In de Schoolvakanties is er ook de mogelijkheid om één of meerdere weken een pony of paard te huren.

Dit is alleen mogelijk indien je ook in de lessen rijd bij Stal Reijnen en het nievau van de ruiter of amazone dit toe laat.

 

Leasse pony of paard:

Altijd al een eigen pony of paard willen hebben, maar liever niet alle bijkomende verantwoordelijkheden? U kunt bij ons een pony of paard leassen. Dit kan volledig maar ook voor enkele dagen in de week. Deze dagen kunt het paard of de pony als eigen beschouwen en heerlijk aan de slag gaan. 

Het leasen van een pony of paard is alleen mogelijk in combinatie met lessen.

 

 

 

 

 

Privacy policy Stal Reijnen 

Stal Reijnen | info@stalreijnen.nl